18 jaar geëist voor doodslag
17 Apr 2018, 04:40
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) blijft bij de strafeis van 18 jaar tegen Filho. B., die terechtstaat voor doodslag. De verdachte heeft Fabio Da Silva Sousa op 25 december 2016 neergestoken met een mes. De man is in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen.

Officier van justitie Nirmala Maikoe stelde op de zitting maandag dat het hier niet gaat om moord, maar doodslag. Het slachtoffer had ruzie met een vriend van de verdachte. Volgens de politie zou de verdachte het slachtoffer de steekverwondingen hebben toegebracht, waarna hij zich uit de voeten zou hebben gemaakt. Twee andere getuigen hebben aangegeven dat het slachtoffer werd vastgehouden door twee anderen. De verdachte heeft de steken toegebracht.

De verdachte heeft eerder tegenover de politie toegegeven dat hij dronken was. Het OM voerde aan dat het om een ernstige situatie gaat, waarbij het slachtoffer is komen te overlijden. Dronkenschap is geen excuus, stelde de officier van justitie. De verdachte zei in zijn laatste woord dat hij niet erbij stilgestaan had dat de situatie zo zou aflopen. Hij vroeg net als zijn advocaat Georgette Leter om hem niet zo zwaar te straffen als de eis van het OM. De rechter zal op de zitting van 4 juni het vonnis uitspreken.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April