Inter Moengo Tapoe stapje verder in professionalisering
16 Apr 2018, 16:54
foto
De kampioen van Suriname Inter Moengo Tapoe, op Santo Domingo voor deelname aan de Caribbean Club Shields kampioenschappen.


Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) die in de Caribbean Clubshields Competitions meedoet in Santo Domingo, is sinds vorige week opgenomen in het professioneel beheersysteem van de Concacaf, de Comet. De regionale voetbalorganisatie heeft samengewerkt met Analyticom, een gespecialiseerde onafhankelijke softwareleverancier, om het voetbalbeheersysteem Comet (Competitie Management Expert System) tot stand te brengen. Het programma is in maart ingevoerd.

Het systeem moet het proces van alle Concacaf-toernooien verbeteren, centraliseren en stroomlijnen. Het online platform biedt ledenorganisaties de mogelijkheid om belangrijke informatie over hun respectieve deelnemende teams te beheren in alle Concacaf-wedstrijden. Binnen het systeem is IMT aangemerkt als een profclub en hebben al de spelers nu een Concacaf-registratienummer. De spelers staan als profs geregistreerd. Voorts worden de contracten van de spelers van IMT evenals hun records bijgehouden in dit systeem. Wedstrijdslijsten moeten via dit systeem worden opgestuurd.

Comet wordt al in 40 landen op vijf continenten gebruikt, is al ingevoerd in Conmebol (de Zuid-Amerikaanse voetbalbond) - en OFC (de Oceanische voetbalbond) – confederaties. Het is nauw geïntegreerd met het equivalente UEFA-systeem. Bovendien voldoet het aan de FIFA Connect ID- en FIFA Connect Data-normen. Het systeem omvat alle aspecten van competities, waaronder het genereren van wedstrijden, teamregistratie, arbitragetoewijzing en -beheer, disciplinaire zaken, wedstrijden en rapporten en verschillende statistieken op alle gebieden. Resterende administratieve, logistieke en andere geavanceerde functionaliteiten zoals clublicenties, inventaris, accreditatie worden in november opgeleverd.

De landskampioen doet goede zaken in Santo Domingo. In poule A gaat de club aan kop met 6 punten en staat hij met een been in de kwartfinale. De tweede ontmoeting zondag tegen de kampioen van Barbados, Waymouth Wales, wist IMT te winnen met 5-0. Stefnao Rijssel nam 4 van de doelpunten voor zijn rekening, terwijl Romeo Kastiel één keer het net vond. Inter heeft in deze competitie nog geen tegendoelpunt gehad. Morgen komt de club in haar laatste groepswedstrijd uit tegen Unite Sainte Rossinne, de kampioen van Guadelope. De kwartfinale start op 19 april.


Ala-D Media
Advertenties