BEP tevreden over opstart politieke activiteiten in oosten
16 Apr, 06:24
foto


De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) ontplooit diverse activiteiten, mede met oog op haar 45e verjaardag op 29 april. Afgelopen weekend heeft een delegatie van de partij, onder leiding van Ronnie Asabina het oosten van het land bezocht. Zaterdag is op uitnodiging van partijstructuren een krutu belegd in Frans-Guyana.

In Moengo vond de eerste gedecentraliseerde hoofdbestuursvergadering plaats. Hiermee is vorm en inhoud gegeven aan een belangrijk onderdeel van de nieuwe strategie van de partij om overlegmomenten, met name hoofdbestuursvergadering niet alleen in Paramaribo te houden maar ook te decentraliseren, zegt de BEP. Aan Marowijne, met name Moengo, viel dus de eer te beurt de eerste gedecentraliseerde hoofdbestuursvergadering te organiseren. Voorafgaand aan de hoofdbestuursvergadering vond op vrijdagavond een werkoverleg plaats met vertegenwoordigers van de structuren van regio Moengo en omgeving.

De voorzitter en de bestuursleden informeerden het gehoor over de plannen en activiteiten. De boodschap van de structuren, is zeer enthousiast, nuttig, positief, maar bovenal leerzaam overgekomen, zegt de BEP. Het is als een welkome stimulans ervaren om eensgezind, vastberaden en liefdevol te werken om de partij voldoende glorie en glans te geven. Unaniem is men het erover eens dat de partij de nodige slagkracht moet ontwikkelen, breed gedragen moet worden, in de actualiteit moet blijven en dus meer dan ooit zichtbaar en aanspreekbaar moet zijn. In dit kader zijn concrete actiepunten en werkafspraken gemaakt. De voorzitter herinnerde de partijgenoten aan de noodzaak om lering te trekken uit het verleden, vergevingsgezind te zijn en vooral hun inzet te vergroten om aan de verwachtingen en verantwoordelijkheden te voldoen.

Voorafgaand aan de oversteek naar Frans Guyana hebben voorzitter Asabina en minister Edgar Dikan, die ondervoorzitter is van de partij, korte gesprekken gevoerd met de straatventers, de marktverkopers en de taxichauffeurs over wonen en werken in Albina.
De partij zegt bijzonder tevreden te zijn met de startbijeenkomsten in het oosten van het land.

Monday 18 March
Sunday 17 March