SVWR bestaat vandaag 10 jaar
16 Apr, 08:16
foto


Vandaag bestaat de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR) precies tien jaar. Op de reken–wiskunde workshop in december 2007 op het Instituut voor Opleiding van Leraren kwam men tot de conclusie dat het heel slecht gesteld is met het reken- wiskundeonderwijs, in het bijzonder op de basisschool.


De participanten aan de workshop voelden zich mede verantwoordelijk om een bijdrage te leveren tot verbetering van het reken- en wiskundeonderwijs. Op 16 april 2008 heeft zich voor het eerst in de historie van het Surinaamse onderwijs een samenbundeling van reken- en wiskundedocenten plaatsgevonden met de oprichting van de SVWR op 16 juli 2008.

De initiatiefnemers waren de docenten Helianthe Wolfjager-Limon, Annelies Sabajo-Adriaans, Diana Getrouw, Randjiet Jhagroe en Ewald Levens. De leden van de SVWR besloten deze initiatiegroep te doen overgaan in een voorlopig bestuur dat tot en met 28 februari 2012 leiding heeft gegeven aan de SVWR.
Bij enkele kandidaatstelling werd op 29 februari 2012 op de algemene ledenvergadering een nieuw bestuur gekozen voor de SVWR onder leiding van Ewald Levens.

Het huidige bestuur bestaat uit Ewald levens, Shanti Venetiaan, Shanine Sjauw Koen Fa en Ashok Rambali. De SVWR heeft in de afgelopen jaren een aantal onderwijsprojecten uitgevoerd en zegt thans een begrip te zijn in de samenleving.
Om de 2e lustrumviering van de SVWR te vieren, wordt er voor de leden en genodigden op 21 april een jubileumontvangst gehouden.

Saturday 23 March
Friday 22 March
Thursday 21 March