HVB roept kleine en nieuwe partijen op samen te werken
14 Apr, 21:33
foto
De HVB heeft een kern geïnstalleerd te Hanna's Lust in het district Wanica. (Foto's: HVB)


“Binnen de HVB is er voldoende plaats voor alle kleine partijen om hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. We verwelkomen alle partijen die een constructieve ondersteuning willen geven. No go lasi yu ten nanga moni. Het gaat niet om eigen vlag of symbool, het gaat om de waarden die hervorming moet uitstralen en boven de enge partijbelangen moeten uitstijgen”. Dit zei Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervorming- en Vernieuwingsbeweging (HVB) vrijdag bij de opening van een centrum te Hanna's Lust.

De feestelijke opening ging gepaard met muziek van een plaatselijke brassband, andere dans- en muziekformaties en een wervelend optreden van Fiamba, de wandelmarsgroep die in de culturele klasse bij de laatst gehouden AVD op de 3e plaats eindigde. Sapoen gaf de boodschap van ‘Hoop, Vrede en Broederschap’. Hij wees zijn gehoor erop dat als het zo door blijft gaan, de wereld ten onder gaat aan de vele vijandelijkheden, corruptie en het verder uitbuiten van de have nots. “Op social media durven we onze broeders en zusters, zelfs buren negatief te bespreken terwijl we elkaar elke dag vriendelijk begroeten alsof er niets aan de hand is. Zelfs politieke partijen hebben tegenwoordig onderling de drang zich vijandig naar elkaar op te stellen en flink af te geven op de ander i.p.v. liefde en vrede te prediken en het sprankeltje hoop in de politiek van een handjevol kiezers te koesteren”, sprak hij op vermanende toon.

Assembleelid Celcius Waterberg van de BEP was te gast bij de HVB. Voor hem is samenwerken ook het credo. Hij verwees hierbij naar zaken die hij als minister samen met Sapoen heeft weten door te drukken zoals het verruimen van het aantal studenten dat op de Medische Faculteit toegelaten mag worden, van 30 naar 60. Hij merkte op dat de samenwerking die kort na de verkiezingsuitslag beklonken werd tussen BEP, PL en de NDP met medeweten van Paul Somohardjo is geschied en men geenszins Chitan, Sapoen en hem als overlopers moeten betitelen.

Te Hanna's Lust werd een kern geïnstalleerd door de voorzitter van de HVB, Mike Noersalim. Hij wees de kern op de rechten en plichten, het registreren van de problemen van Hanna’s Lust en samen met de HVB nagaan hoe deze snel opgelost kunnen worden. Noersalim stelde de inventiviteit van Surinamers in het binnenland als voorbeeld over het opzetten van ressorten om het toerisme te helpen bevorderen. Zich richtend tot de jongeren zei hij dat zonder offers en ontwikkeling het moeilijk wordt die maatschappelijke ladder verder te kunnen beklimmen.

Wednesday 20 March
Tuesday 19 March
Monday 18 March