OBS-leden uitbetaald; goed gesprek met minister Pengel
14 Apr, 06:32
foto
Kenneth Themen, voorzitter van de OBS.


De bus- en boothouders zijn deze keer op tijd betaald. Ook de eigenaren die hun bussen inzetten voor het Nationaal Vervoersbedrijf hebben hun geld gekregen. Maandag heropenen de scholen hun deuren na de paasvakantie. Het bestuur van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft een goed onderhoud gehad met minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt voorzitter Kenneth Themen in gesprek met Starnieuws.

Themen merkt op dat tot nu toe 25% van de verhoging van de tarieven is betaald.
Er is een verhoging van 40% overeengekomen die terugwerkt tot mei 2016. De OBS heeft in het onderhoud met minister Pengel benadrukt dat de 40% die afgesproken is overeind blijft.

"De minister heeft ons aangegeven dat hij deze kwestie eerst moet bespreken met de vicepresident. Hij heeft ons uitgenodigd voor 27 april. Dan moet het duidelijk worden op welke wijze de overheid invulling zal geven aan hetgeen eerder is overeengekomen," zegt Themen. Ook wil de OBS dat de dienstverleners aan het Nationaal Vervoersbedrijf dertig dagen na de geleverde prestatie moeten worden vergoed. Nu gebeurt dat na drie maanden. Deze periode is te lang. Het OBS-bestuur kijkt uit naar de bespreking met de bewindsman op 27 april.

Themen zegt blij te zijn met de uitspraak van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zij heeft aangegeven dat onder haar niet wordt gestaakt. "Dit betekent dat de bus- en boothouders op tijd zullen worden uitbetaald, inclusief de afgesproken verhoging. Dan wordt er inderdaad niet gestaakt, want het juiste bedrag zal op tijd worden betaald," concludeert de vakbondsleider.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January