Minister Pengel sluit discussie over auto's af
13 Apr, 10:59
foto
Voertuigen van de politie overgedragen aan OWT&C.


Voor minister Patrick Pengel is de discussie over de auto's die het Korps Politie Suriname heeft overgedragen aan Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) afgesloten. Hij is vandaag naar de werkplaats van het ministerie geweest om zich persoonlijk te overtuigen van de status van de voertuigen.

Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) zei gisteren in De Nationale Assemblee dat de voertuigen die opgeknapt zijn, naar politieke loyalisten en vrienden van ex-minister Jerry Miranda zijn gegaan. De auto's zijn hard nodig voor de bestrijding van de criminaliteit en moesten ter beschikking worden gesteld van de politie.

Minister Pengel benadrukt tegenover Starnieuws dat er geen sprake van is dat OWT&C bestrijding van de criminaliteit door de politie in de weg staat. "Niks is minder waar. De auto's die overgedragen zijn, waren niet in rijdende staat en bijna waren allemaal alleen voor sloop geschikt. Er is met kunst en vliegwerk door onderdelen te slopen geprobeerd enkele auto's van dezelfde merken van OWT&C weer enigszins in rijdende staat te krijgen. Ik hoop dat hiermee deze onzinnige discussie afgesloten wordt en ik mij weer kan focussen op de prioriteiten van het ministerie, waaronder Wateroverlast," stelt de minister.

Mathoera zegt het resultaat van het onderzoek en het beloofde dossier door de minister aan De Nationale Assemblee af te wachten.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January