Studentenwoningen in september af
13 Apr 2018, 07:16
foto
De studentenwoningen op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zullen in september af zijn. (Foto's: NII)


In september dit jaar zullen de eerste studenten hun intrek kunnen nemen in de studentenwoningen op het universiteitscomplex. Vicepresident Ashwin Adhin en de ministers Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur en Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie hebben zich donderdag ter plekke georiënteerd.

Tijdens het bezoek woonden de bewindslieden een presentatie bij over het project dat wordt opgezet op het universiteitscomplex. Zij kregen vervolgens een rondleiding. De vicepresident laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat de studentenwoningen voor Suriname, in het bijzonder voor studenten in de buitenwijken en het binnenland, een bijzondere uitkomst zullen bieden. Adhin zei dat invulling is gegeven aan de visie van de president om de toegankelijkheid voor studenten buiten Paramaribo mogelijk te maken.

Minister Ferrier vindt het opzetten van de studentenwoningen een geweldig initiatief. “Deze campus is heel speciaal en de voorzieningen zijn crème de la crème”, meent Ferrier. Zij vindt het belangrijk voor studenten om hun eigen campus te hebben, zodat zij vooral niet ver hoeven te reizen.

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April