India: Schoolbus neergestort, 27 scholieren dood
09 Apr 2018, 16:12
foto
In de bus zaten 40 personen toen het neerstortte in een diepe kloof. (Foto: HT)


Minstens 30 personen - het overgrote deel kinderen - zijn gestorven nadat een schoolbus in een kloof in een bergachtige regio van India viel. De meeste scholieren waren jonger dan tien jaar, zegt de politie. De buschauffeur en twee leerkrachten zijn ook omgekomen bij het ongeluk op maandagavond (tijdsverschil met Suriname is meer dan 8,5 uur).

Het incident vond plaats in de noordelijke deelstaat Himachal Pradesh. Verkeersongevallen komen vaak voor in India, vaak door slecht rijden of slecht onderhouden wegen en voertuigen.

Het ongeluk van vandaag, ongeveer 325 kilometer van de hoofdstad van de deelstaat, Shimla, betrof een bus die ongeveer 40 scholieren van de Wazir Ram Singh Pathania Memorial-school in Nurpur in het Kangra-district van het land vervoerde. "De bus rolde in een 61 meter diepe kloof en doodde 27 schoolkinderen, twee leraren en de chauffeur," vertelde de lokale politieagent, Santosh Patyal, aan persbureau AFP.

Ooggetuigen zeiden dat het voertuig slipte toen het een bocht beschreef en van de bergachtige weg gleed, meldde het Indiase persbureau ANI. India's National Disaster Relief Force (NDRF) werd naar de plaats van de crash gedirigeerd. De reddingswerkers blijven zich inspannen om passagiers te bereiken die vastzitten in het wrak. Autoriteiten in de regio hebben opgeroepen tot een onderzoek naar het incident.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April