Bestuurder dodelijk verkeersongeval was dronken
01 Apr 2018, 18:46
foto


De bestuurder Jatimin K. (48) is in verzekering gesteld, na een verkeersongeval in Nickerie, waarbij twee levens verloren zijn gegaan. Samentha Wirjomengollo (16) en Wonokarijo (22) zijn omgekomen. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

De politie van het ressort Waldeck kreeg om 06.00 uur de melding van het verkeersongeval aan de Van Idsingaweg bij de Rotterdamsluis. Het ongeval vond omstreeks 05.00 uur plaats. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de bestuurder reed over de Van Idsingaweg. Ter hoogte van de Rotterdamsluis is de Van Idsingaweg bochtvormig. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder rechtdoor is gereden in plaats van de bocht te beschrijven met als gevolg dat hij tegen de betonnen wand van de Rotterdamsluis botste en met het voertuig in de Nickerierivier belandde.

Jatimin K wist uit het voertuig te komen en naar de kant te zwemmen. In het voertuig dat was gezonken, zaten de twee slachtoffers op de achterbank. Met behulp van de brandweer en bewoners werd de auto boven water gehaald. De twee slachtoffers vertoonden geen teken van leven. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. De lijken zijn ter obductie in beslag genomen.

Jatimin K. die in het bezit is van een geldig rijbewijs, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een blaastest blies hij 455 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de dronken bestuurder in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April