Para pakt zandwegen aan
24 Mar 2018, 18:29
foto
De Nieuw Copieweg is vrijdag geëgaliseerd. De weg verkeerde in een slechte staat. Wanica Zuid-Oost is ingesprongen met zwaar materieel. (Foto: Burger Informatie Centrum Para.)


Para is de zandwegen die in slechte conditie verkeren aan het egaliseren. In een later stadium zullen alle zandwegen structureel worden aangepakt, laat districtscommissaris Armand Jurel optekenen. De Nieuw Copieweg is vrijdag door een graider geëgaliseerd. Maandag volgen Pallisadeweg 1 en 2. Het commissariaat Wanica Zuid-Oost heeft zijn zwaar materieel ter beschikking gesteld aan Para voor incidentele aanpak van deze wegen die in slechte conditie verkeren. Commissariaat Para komt in met brandstof.

Het zwaar materieel van Para is voor reparatie opgestuurd naar de centrale autowerkplaats van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), waardoor het district momenteel niet op eigen kracht infrastructurele werkzaamheden kan uitvoeren. Het machinepark van Para moet worden aangevuld, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Intussen heeft het commissariaat zandsedimenten ter beschikking gehad van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Dit materiaal moet aangevoerd en verwerkt worden op alle zandwegen in het district voor structurele verbetering van de conditie van de wegen in de ressorten Oost, Zuid en Noord. Voor de aanvoer en verwerking wordt binnenkort een openbare aanbesteding gehouden.

Districtscommissaris Armand Jurel hoopt binnen korte termijn te beschikken over het zwaar materieel dat thans bij OWT&C voor reparatie ligt. Hierna komt er weer regulier onderhoud van de wegen en binnenbermen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April