Reactie op de USV
24 Mar 2018, 04:37
Ik ben een Surinaamse vrouw en ik ken de Surinaamse cultuur. Ik heb dan ook geleerd om sommige dingen met een korreltje zout te nemen. Vooral als het de Surinaamse politiek betreft, heb ik mijn vol paarse voorkeur, maar laat opmerkingen tegen de huidige paarse regering die ik in artikelen en op social media zie, voorbijkomen voor wat ze zijn. Je wordt er toch echt niet wijzer of rijker door. En ik heb niet gekozen voor de NDP om er rijker van te worden. Ik heb gekozen voor de NDP vanwege onder andere haar multi-etniciteit, eenheidsgedachte, nationalistische opstelling, baas in eigen huis credo, sociale rechtvaardigheid als basis voor de revolutie en natuurlijk is mijn keuze voor de NDP ook ingegeven door de persoon van Desi Bouterse. Een charismatischer leider heb ik nog niet meegemaakt. Maar ook het vele werk dat hij verzet, verdient op z'n zachtst gezegd een pluim.

Ik viel wel zowaar van mijn stoel van verontwaardiging toen mw. Asha Mungra als voorzitter van de USV - ik ben benieuwd wanneer het de laatste keer was dat deze organisatie bestuursverkiezingen heeft gehouden, of is het zo dat de USV uit mv. Mungra alleen bestaat - een zeer venijnig en bijna rancuneus aandoend artikel plaatste op Starnieuws. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik haar in het recente verleden heb beluisterd in Bakana Tori en Info Act. Toen was bijvoorbeeld dhr. Rabin Parmessar, die mv. Mungra vandaag zo valselijk beschuldigt, een dynamisch DNA-lid. Voor nu zullen we hierop niet verder ingaan. Evenzo werden anderen uit het paarse kamp toen door mv. Mungra geprezen. Het kan echt verkeren.

Het artikel van USV is verder erg onsamenhangend en doorspekt van instabiliteit zou je kunnen zeggen. Moet een organisatie die pretendeert mij te vertegenwoordigen zich op dit bedenkelijke niveau begeven door allerhande halve en hele onjuistheden te poneren? Alles wat fout gaat in het land is volgens USV de schuld van de regering. Dat Baby's door bepaalde omstandigheden dood zijn gegaan in een ziekenhuis, wordt ook in de schoenen van de regering geschoven, terwijl de verantwoordelijkheid in deze, duidelijk elders ligt. Ook de opmerking dat oudjes en kinderen van de honger sterven slaat nergens op. Als er iets is waar we als volk creatief in zijn, is het op tafel zetten van een maaltijd. Misschien beschikt de USV over cijfers van ondervoede kinderen, dan verneem ik die graag, maar tot dan zie ik het als kletspraat.

Verder slaat de opmerking van de USV dat de universiteit dreigt te sluiten op niets. Intussen zijn de vele plooien die er waren tussen bestuur en personeel gladgestreken en hebben de werkers hun werk hervat. Overigens is het staken door universiteitspersoneel geen novum en geen paars fenomeen, doch bestaat het zo lang Adek bestaat. In één adem worden studenten en het bedrijfsleven geschoffeerd alsof deze groepen verantwoording verschuldigd zouden zijn aan de USV. Ook de DNA-voorzitter moet het op denigrerende wijze ontgelden. Wat de zin, 'Hoewel een kruis op haar borst gedrukt staat wast zij steeds als Pontius Pilatus haar hand in onschuld wanneer wetten en zaken die het volk onrecht aandoen onder haar hamer vallen,’ te betekenen heeft en waarom een organisatie die pretendeert vrouwen te vertegenwoordigen zich zo laatdunkend uitlaat over een andere en vooral respectabele vrouw, zal Joost weten.

Daarnaast hebben we in het artikel een warrig verhaal over duikboten, drugsladingen, kracht van de natuur en wat dies meer zij. Er valt met geen mogelijkheid een touw vast te knopen aan het gezwets van mv. Mungra. Dit heeft veel van dat de USV bewust een onjuiste voorstelling van zaken aan de samenleving geeft om een oproep tot betoging te rechtvaardigen, alsof een betoging DE oplossing is voor de door haar geschetste toestanden. In ieder geval heb ik niet graag dat zo een instabiel aandoende organisatie mij vertegenwoordigt of pretendeert te vertegenwoordigen.

Larida Ardin
Lid van NDP
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March