Dc Jurel, werkteam en dorpen verbeteren communicatie
23 Mar 2018, 18:25
foto
Districtscommissaris Armand Jurel van Para bezoekt met verschillende diensten verschillende dorpen in het district. (Foto: BIC Para)


Overheidsfunctionarissen en volksvertegenwoordigers hebben onder leiding van districtscommissaris (dc) Armand Jurel werkbezoeken gebracht aan de ver gelegen inheemse dorpen in Para. Bij deze bezoeken is van gedachten gewisseld over de aanpak van de overheid in infrastructurele werken, criminaliteit, watervoorziening en elektrificatie. De communicatie met de dorpen is hierdoor verbeterd.

De bestuursdienst, brandweer, politie, het Nationaal Leger, vertegenwoordigers Sectie Suriname Zuid van Openbare Werken Transport en Communicatie en volksvertegenwoordigers hebben allen op hun werkgebied, afspraken gemaakt met de dorpsbesturen. Met deze nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen de dorpsbesturen makkelijker hulp krijgen en kan het beleid beter op hen afgestemd zijn, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Dorpsbewoners van Cassipora hebben geklaagd over het gedrag van truckchauffeurs op de wegen nabij het inheemse dorp. Er wordt met grote snelheid gereden, zonder rekening te houden met schoolkinderen en andere weggebruikers. De kinderen worden ziek en vuil van het stof dat opwaait. Deze laterietweg verkeert in zeer slechte staat en de bevolking wordt bedreigt als ze iets durven te zeggen aan de chauffeurs. Het verkeersmeubilair wordt ook meegenomen of opzettelijk vernield.

In het ressort Carolina (Cassipora, Redi Doti, Pierre Kondre) werden houtblokken en zandsedimenten te water vervoerd. Met de komst van de brug over de Surinamerivier wordt nu gebruik gemaakt van de weg. Hierdoor komt de weg bij regenval in slechte staat, wat ten koste gaat van het openbaar vervoer en prive wagens van de plaatselijke gemeenschap.

Met de inheemse dorpen, Wit Santi, Matta, Pikin Saron, Cabenda dorp en Cassipora zijn afspraken gemaakt voor de aanpak van de heersende problemen. Op Pikin Saron vinden reeds asfalteringswerkzaamheden plaats. Continu electrificatievoorzieningen in de zuidelijke dorpen moet nog in orde worden gemaakt. Watervoorziening, aanpak van de criminaliteit, milieuvervuiling door bezoekers aan de inheemse gebieden en betere onderwijsvoorzieningen genieten prioriteitsaanpak van de regering.
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March