Bond BBS zegt samenwerking met dienstleiding op
23 Mar 2018, 14:23
foto
Secretaris Raoul Hellings van de bond bij de Beveiliging en Bijstandsdienst in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


De bond bij de Beveiliging en Bijstandsdienst (BBS) heeft de departementsleiding van Justitie en Politie aangegeven dat niet samengewerkt kan worden met waarnemend hoofd Sandra Claver. De leiding van het ministerie heeft de maatregel genomen om Claver voorlopig met verplicht verlof te sturen. Werknemers die misstanden hebben geconstateerd, worden volgens de bond rancuneus behandeld. Nadat waarnemend minister Ferdinand Welzijn weer terug is in het land, zal verder over deze kwestie worden gesproken en over het wensenpakket dat ingediend is.

De BBS bond, die geleid wordt door Sergio Gentle, toog vandaag naar het ministerie van Justitie en Politie om zijn misnoegen te uiten over dat niet John Seedorf maar Gentle de voorzitter is. De bond ergert zich ook aan dat de leiding van het ministerie gesprekken voert met Seedorf, die door de algemene ledenvergadering zou zijn afgezet. Secretaris Raoul Hellings zegt in gesprek met journalisten dat dit ongekend is binnen het verenigingsrecht, waar de algemene ledenvergadering het hoogste orgaan is. De spontane actie van het personeel is overgenomen door de bond. De leden van de bond hebben het vertrek geëist van het waarnemend hoofd.

Hellings deelt mee dat leden die misstanden geconstateerd hebben bij BBS zullen worden geregistreerd. Zij zullen worden opgeroepen door de departementsleiding om gehoord te worden. De werkrelatie met Claver is behoorlijk gebrouilleerd. Zij zou werknemers ezels en koeien hebben genoemd. Er is volgens de bond geen samenwerking meer mogelijk met Claver.

Hellings merkt op dat bij de BBS de leden zwaar onderbetaald zijn. De salarissen van de leden in de laagste functies zijn slechts SRD 800 per maand. Dit is zelfs onder het minimumloon. Hier moet zo snel mogelijk verandering in komen. "Mensen zetten hun leven op het spel voor SRD 800", voerde Hellings aan. Naast de salarissen moeten diverse andere toelagen ook worden aangepast.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March