Bouva leidt delegatie naar IPU-vergadering in Genève
23 Mar 2018, 10:22
foto


Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, (NDP), Diana Poki (ABOP) en Aida Nading (NDP) zullen deelnemen aan de 138e vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU). Deze wordt van 24 tot en met 28 maart gehouden in Genève, Zwitserland.

Het doel van de organisatie is het bijdragen aan de vrede en veiligheid in de wereld door politiek dialoog en parlementaire diplomatie; het parlement als essentiële instelling voor democratie en goed bestuur te versterken. Naast het feit dat de delegatie namens Suriname een statement zal maken, zal er genetwerkt worden. Voorts is de doelstelling van deelname het uitwisselen van informatie en het vergroten van kennis over cultureel pluralisme en vrede, meldt De Nationale Assemblee.

Het belang van participatie voor De Nationale Assemblee is het versterken van de relatie en samenwerking met de IPU-landen. De Assembleeleden moeten de opgedane kennis en informatie bespreekbaar maken in het parlement. Voor Suriname is het belangrijk dat opgedane kennis en informatie wordt gedeeld met andere ministeries, stakeholders, organisatie en stichtingen, die het belang van culturele pluralisme en vrede nastreven. Dit is nodig om de belangen van de Surinaamse samenleving over dit vraagstuk maximaal kunnen worden behartigd, zegt De Nationale Assemblee.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March