Verdachte niet onder indruk foto's vermoorde vrouw
20 Mar, 00:53
foto


Moordverdachte Claudio S. is niet onder de indruk van foto's van het ontzielde lichaam van Agatha Derby, die maandag in de rechtszaal werden getoond. De verdachte zei dat de foto's hem niets hebben gedaan. Op 19 september vorig jaar is de vrouw vermoord. De verdachte heeft toegegeven dat hij het slachtoffer heeft gewurgd.


De politie heeft de verdachte op 20 september vorig jaar aangehouden. Claudio S. was voor werkzaamheden in Nieuw Koffiekamp met zijn vriendin. Hij had geld bij de vrouw gespaard. Op de bewuste dag wilde hij het geld hebben, maar de vrouw zou hebben geweigerd, waarna er een woordenwisseling ontstond. De verdachte wurgde haar tot zij bewusteloos neerviel. Hij deed de deur op slot en vertrok naar een familielid te Brownsweg.

Claudio S. verklaarde dat hij niet met voorbedachte rade de vrouw heeft vermoord. Tijdens de woordenwisseling werd hij boos en heeft hij haar keel dichtgedrukt. Hij had niet verwacht dat zij het leven zou laten. De man ontkende dat hij vermoedde dat de vrouw een andere partner had. Getuigen die gehoord zijn door de rechter, hebben aangegeven dat het slachtoffer de man al meegedeeld had dat zij een andere vriend had. Volgens hen had de verdachte de vrouw gedreigd te zullen vermoorden en de woning in brand te steken. De verdachte blijft erbij dat hij de vrouw niet met opzet heeft vermoord. Rechter Ingrid Lachitjaran heeft de verdere behandeling uitgesteld naar 16 april.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January