Ginny Bijnaar wint Nederlandse publicatieprijs
19 Mar, 20:24
foto
Ginny Bijnaar tijdens een skype-gesprek met de redactie van het tijdschrift Michiel van der Meulen. (Beeld: Michiel van der Meulen)


De jonge Surinaamse wetenschapper, Ginny Bijnaar, heeft vorige week een prijs gewonnen met haar afstudeerthesis die is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Netherlands Journal of Geosciences. Bijnaar heeft twee jaar geleden haar MSc-studie Mineral Geosciences aan de Anton de Kom Universiteit met succes afgesloten.

Het is gebruikelijk dat dit tijdschrift iedere twee jaar een publicatieprijs uitreikt voor de beste publicatie in dat medium. In 2014 is deze prijs voor het laatst uitgereikt. Tegen de traditie in is in 2016 geen prijs uitgereikt. Om voor de prijs in aanmerking te komen, moet de auteur een jonge en veelbelovende wetenschapper zijn die aan het begin van zijn carrière staat. Het artikel moet daar een duidelijke afspiegeling van zijn.

De redactie van Netherland Journal of Geosciences heeft unaniem gekozen voor het artikel: The kyanite quartzite of Bosland (Suriname): evidence for a Precambrian metamorphosed alteration system van de auteurs Ginny Bijnaar, Manfred J. van Bergen en Theo E. Wong. Het stuk is in het Suriname Special Issue van december 2017 gepubliceerd.

De MSc-opleiding Mineral Geosciences die Iamgold Rosebel Gold Mines sponsert, is een hoogwaardige, geaccrediteerde opleiding van de Faculteit der Technologische Wetenschappen van de Adekus, zegt Wong die als hoogleraar verbonden is aan de opleiding. De studenten van deze opleiding hebben als opdracht dat hun afstudeerthesis ook geschikt moet zijn voor publicatie in een gerenommeerd internationaal vaktijdschrift. “Een opdracht waaraan Ginny Bijnaar ruimschoots heeft voldaan.” Wong kondigt aan dat op grond van haar wetenschappelijke prestaties in de geowetenschappen, Bijnaar binnenkort met een promotie onderzoek zal beginnen in een samenwerkingsproject tussen de Universiteit Utrecht en de Adekus.


Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January