Notch op dreef met 1-0 winst op WBC
19 Mar 2018, 16:18

Notch is goed op dreef na een 1-0 winst op WBC. Een score die reeds in de eerste helft was bereikt in de SVB/Telesur 1e divisie. WBC probeerde met man en macht zondag terug te komen in de strijd. De verdediging van Notch liet in eigen huis, het Ronnie Brunswijk stadion, niets erdoor.

Het begon met goed spel van Notch in de eerste minuten. De lange afstand aanvallen alsook combinaties vlotte. Vooral rond de midde cirkel was Notch de betere ploeg. WBC krabbelde terug maar was minder fortuinlijk, vooral in de voorhoede. Doelman Paulo Roberto van Notch was op zijn hoede. Halverwege de eerste helft was het de Braziliaan Alexi, in dienst van Notch, die vanuit een vrije trap de score uit evenwicht bracht. Hij schoot hard buiten de 16 meter de netten in. Doelman Ronnie Aloema keek slechts na.

In de tweede helft was het meer het zelfde spelbeeld. De spitsen van beide ploegen waren niet in hun doen. Alleman was tot tweemaal toe de redder door de bal uit het doel te houden. Met een invalbeurt van spits Giovanni Drenthe aan de zijde van WBC kwam er meer leven in de brouwerij. De ploeg zette in de slotfase goed druk op de defensie van Notch.Toch hield Notch stand tot het laatste fluitsignaal.
De ploeg uit Moengo blijft door deze overwinning de koppositie behouden met 40 competitiepunten. WBC die ook in de kopgroep is, blijft steken op 35 competitiepunten.

De andere dood geverfde titelkandidaat Robinhood won met grote cijfers van Botopasi. Het werd maar liefst 6-1. De ploeg blijft stationair op de tweede plaats met 37 competitiepunten.