SV Prakash na 73 jaar kampioen van Nickerie
19 Mar, 04:51
foto
Kampioen SV Prakash met de felbegeerde kampioensbeker.


SV Prakash uit de westelijke polders van Nickerie heeft zondagavond geschiedenis geschreven door voor het eerst in 73 jaar het kampioenschap te behalen in de hoogste klasse van de Nickerie Voetbal Bond. Door met 4-0 te winnen van Jong Talent is de club kampioen geworden. Samen met de semikampioen De Ster, zal de club het district vertegenwoordigen tijdens het lidbonden toernooi van de SVB. Zij kunnen promoveren naar de 2e divisie van de SVB indien zij kampioen of semikampioen van het toernooi worden.

Het eerste doelpunt voor SV Prakash werd gescoord door Terrence Wachter. Johan Gooding bracht de stand op 2-0. Lim Hok Koen Franstino maakte met een loeier van een schot 3-0 en de ingevallen Vincent Molly besliste de wedstrijd op 4-0.
Door de winst is SV Prakash geëindigd met 23 punten, De Ster heeft 21 punten en Jong Talent blijft steken op 16 punten, uit 10 wedstrijden.

De voorzitter van SV Prakash, Vikash Oemrawsingh, is bijzonder blij met het kampioenschap. Hij is er emotioneel over dat hij als voorzitter heeft kunnen meemaken dat de club na 73 jaar kampioen van Nickerie is geworden. Hij zegt dat SV Prakash er het beste van zal maken tijdens het lidbonden toernooi.

De vertegenwoordigers van regio west tijdens het lidbonden toernooi zijn reeds bekend. Namens Wageningen Sport Bond doen mee, de kampioen SV Paighan en de semikampioen SV Vitesse. De vertegenwoordigers van de Coronie Sport Bond zijn: kampioen Real Coronie en de semikampioen Coronie Boys. Namens de Nickerie Voetbalbond, treden op kampioen SV Prakash en de semikampioen De Ster.

Edgar van Genderen

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January