Universiteitsbonden vandaag naar ministerie Onderwijs
19 Mar, 03:14
foto
De Werknemers Federatie Universiteit, vrijdag in vergadering bijeen.


De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) is van plan zich vandaag te wenden tot het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. "Als het universiteitsbestuur er niet is om ons op te vangen, dan moeten we daar gaan waar men ons wel opvangt.” Dit besluit is genomen door een gecombineerde vergadering van de WFU, onder leiding van Hugo Blanker.


De WFU-voorzitter stelt dat de pijnpunten zijn het optrekken en aanpassen van de salarissen van de leden. Hij geeft ook aan dat er al lange tijd wordt gewerkt aan een nieuwe loonstructuur. Vervolgens meent Blanker dat er oneigenlijk is ingehouden op kledinggeld. Er is een discussie ontstaan of er wel of niet belasting betaald moet worden over kledinggeld. "We willen ook starten met de nieuwe CAO".

Blanker geeft aan dat het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is aangeschreven om ontvangen te worden om over de geschilpunten van het personeel te praten. "We schrijven naar het bestuur en we krijgen geen antwoord". Het telefonisch aankondigen aan het AdeKUS bestuur dat het personeel in aantocht was, heeft vrijdag geen vruchten afgeworpen. De WFU-leden stonden voor het bestuursgebouw, echter zonder ontvangen te worden door een bestuurslid. "Niemand is binnen. En niemand heeft de boodschap achtergelaten dat u ontvangen moet worden" was hier de mededeling.

Bij de WFU zijn aangesloten de Celos Werknemers Organisatie, de bond Technisch Administratief Personeel Universiteit en de bond Personeel Medisch Wetenschappelijke Instituut. Blanker merkt op dat beleidslieden vaak dingen niet begrijpen. "Pas als je power tentoonstelt, begrijpt men alles." Maandagochtend verzamelt de groep op het Adekus complex en vertrekt vervolgens naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Raoul Lith

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January