Regionale jeugdcompetitie SVB begonnen in regio west
18 Mar, 18:27
foto
TNG gekleed in groen wit en De Ster in geel blauw


De Surinaamse Voetbalbond is zaterdag in Wageningen begonnen met de regionale jeugdcompetities. Voor het seizoen 2017-2018 hebben zich in regio west (Coronie Sport Bond, Wageningse Sport Bond en de Nickerie Voetbal Bond) 19 ploegen ingeschreven, verdeeld onder 13 verenigingen. Er zal gevoetbald worden in de U-15 en U-17 klasse. Dit zal het begin zijn van het pilot project van de SVB om regionale jeugdcompetities te hebben.

Het doel van deze competitie is om de jeugdspelers kennis te laten maken met het georganiseerd voetballen in teamverband en ook nog om landelijk te kunnen scouten voor de U-selecties. De Wageningse Sport Bond, heeft volgens Rudolf Verwey, voorzitter van de WSB, altijd al een jeugdcompetitie gehouden maar na de competitie was het ook afgelopen en dan moesten de jongens wachten tot het volgend seizoen. Nu kunnen de kampioenen en de semikampioenen van de drie bonden na de competitie het tegen elkaar opnemen in een regionale competitie om uit te maken wie de kampioen wordt regio west.

De vertegenwoordiger van de SVB, Gilliano Snip, verwacht dat deze jongens na drie of vier jaar het verschil zullen uitmaken. Hij merkt op dat straks er meerdere verenigingen zich zullen moeten plaatsen bij de tweede en eerste divisie van de SVB zodat ook het thuisfront zou kunnen genieten van topvoetbal. Op dit moment is het West United en Santos die daarvoor zorgen dat er in Coronie eerste- en in Nieuw Nickerie tweede klasse wedstrijden van de SVB, worden gespeeld op het hoogste niveau.

De uitslag van de openingswedstrijd gisteren in WSB ging tussen TNG (The Next Generation) – De Ster. TNG won de wedstrijd met 4-0. In Coronie (CSB) en Nieuw Nickerie (NVB) begint de jeugdcompetitie in de eerste week van april.

Edgar van Genderen

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January