NPS ontkent overlopen grote groep partijgenoten naar NDP
18 Mar, 06:30
foto
Wayne Telgt, hoofdbestuurslid van NPS


De Nationale Partij Suriname (NPS) ontkent dat een grote groep partijgenoten in Coronie is overgelopen naar de Nationale Democratische Partij (NDP). "Het is een scenario om te proberen de NPS een hak te zetten, omdat de partij aangegeven heeft blij te zijn dat Ronald Assen en Marie Levens bedankt hebben voor deelname in de regering," zegt hoofdbestuurslid Wayne Telgt om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Op de STVS zijn er beelden getoond van mensen die naar de NDP zijn overgestapt. Vincent Creton die geïnterviewd is, was geruime tijd niet meer actief in de partij, zegt Telgt. Hij merkt op dat uit rapportage van mensen die ter plekke waren, blijkt dat ze uitgenodigd waren bij 'Openbaar Groen' voor een activiteit.

"Ineens kwamen mensen met NDP-vlaggen naar de groep toe, met camera en al", zegt Telgt. De mensen waren naar de plek gelokt. Ook afdelingsvoorzitter Michael Winter heeft aan het hoofdbestuur gerapporteerd dat het niet klopt dat grote groepen NPS'ers overgelopen zijn naar de NDP.

Telgt merkt op dat de NDP het accent probeert te verschuiven van het gezichtsverlies dat geleden is rond de reshuffling van ministers. Omdat twee prominente NPS' ers geweigerd hebben om deel te nemen in dit kabinet, is een actie in scene gezet om te proberen de partij een hak te zetten. "De zaak is in elkaar gezet want mensen die ter plekke waren, hebben aangegeven dat ze niet op de hoogte van waren dat ze overrompeld zouden worden," zegt Telgt. Partijgenoten die ter plekke waren hebben aangegeven dat zij nog steeds NPS'ers zijn en niet zijn overgelopen.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January