VHP pakt draad binnenland op na evaluatie
17 Mar 2018, 12:53
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi bezig met het bakken van cassavebrood. (Foto: VHP)


Een 25 personen tellende VHP-delegatie onder leiding van voorzitter Chan Santokhi is dit weekend in het Boven Suriname gebied. De oranjepartij heeft vier maanden de tijd genomen voor een evaluatie. De structuren die werden opgericht hebben vooral door de wijziging van de statuten van de partij op zondag 11 maart nu de gelegenheid om een legale status te verkrijgen en daardoor stemrecht te verwerven op het eerstvolgende partijcongres.

De kernen in het binnenland kunnen nu ook meebeslissen in voor de partij zwaarwichtige zaken. "Nu is het dus tijd om met grote voortvarendheid gehoor te geven aan de roep vanuit het binnenland en de lange waslijst van aanvragen af te werken," zegt de VHP. in een persbericht.

Vrijdag installeerde Santokhi in Kambaloea en Dan twee kernen. In vijf dorpen zullenb structuren worden neergezet. Tevens zal de delegatie in een aantal dorpen aandoen alwaar de partij reeds structuren heeft, Nagegaan wordt wat de stand is van de reeds geïnitieerde projecten.

Voor personen die zich om welke reden dan ook in Paramaribo en omstreken moesten vestigen, zullen er ook functionele kernen die gelieerd zijn aan die van de dorpen van afkomst worden geherinstalleerd. Zo wil de VHP de eenheid bewaren onder de dorpelingen en kunnen zij opkomen voor in ieder geval de belangen van hun dorp. Zo kunnen jongeren in Paramaribo het contact met de ouderen niet verliezen en zich mede inzetten voor de ontwikkeling van hun dorp van afkomst.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April