Document in de maak voor uitvoeren HRH-plan
17 Mar 2018, 05:22
foto
HRH-stakeholders meeting in de ballroom van hotel Torarica. (Foto: NII)


De Human Resources for Health (HRH) stakeholders meeting is donderdag gehouden in de ballroom van Hotel Torarica. Erica Wheeler, HRH-specialist en werkzaam bij de PAHO/WHO is in Suriname ter ondersteuning van het HRH-systeem voor het ministerie van Volksgezondheid. Wheeler is benaderd om te helpen bij het opzetten en de uitwerking van de nieuwe afdeling HRH.

De stakeholders meeting is een overleg waarbij alle partijen die te maken hebben met HRH worden getraind voor de uitvoering daarvan. De meeting geeft ook een overzicht van het traject naar het opzetten van de HRH-unit voor het ministerie van Volksgezondheid. Wheeler heeft gesprekken gehad en alle actoren die met HRH te maken hebben bekeken, zoals de beroepsgroepen en hun salariëring, distributie en de toegankelijkheid van de Surinaamse health services. Verder was zij ook belast met het verzorgen van de training.

De meeting moet leiden tot het analyseren van de huidige bevinding van de ‘gaps’ in de menselijke hulpbronnen voor de gezondheid, feedback verzamelen van de belanghebbenden binnen deze sector en het bekrachtigen van de gap-analyse door de HRH-gemeenschap. Uiteindelijk moet er een document geproduceerd worden in de vorm van een tijdlijn voor het realiseren van een HRH-plan voor 2018

De HRH zijn alle menselijk hulpbronnen die nodig zijn in het gezondheidssysteem, vanaf de gezondheidsassistenten tot en met de specialist, maar ook de flankerende beroepen zoals de fysiotherapeuten en diëtisten. Het gaat erom dat er een goede afstemming moet zijn, zodat de bevolking en eenieder die een health service nodig heeft daar gebruik van kan maken, licht het Nationaal Informatie Instituut toe.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April