Samenwerkingsraad Suriname-Guyana vergadert
16 Mar 2018, 20:34
foto
De Samenwerkingsraad Suriname-Guyana in vergadering op het ministerie van Buitenlandse Zaken. (Foto: NII)


Minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz-Pollack-Beighle, heeft vandaag de 8ste vergadering van de samenwerkingsraad Suriname – Guyana geopend in de vergaderruimte van het ministerie van Buza. De raad komt ook morgen bijeen. De samenwerkingsraad, ook wel de Cooperation Council genaamd, is ingesteld door de staatshoofden, om de samenwerking tussen de landen te monitoren.

Tijdens de vergadering zullen aan de orde komen de samenwerking op de gebieden landbouw en veeteelt, energie, milieu, handel, jeugd en sport, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van diverse sectoren en ministeries, zorgt voor ondersteuning.

De raad houdt zich ook bezig met het zoeken van oplossingen waar zich problemen voordoen in de samenwerkingsrelatie en werkt aan de verdieping en uitbreiding van de relaties op basis van wederzijds voordeel.

In het afgelopen jaar is veel vooruitgang geboekt in het kader van de samenwerking op diverse terreinen, waaronder het faciliteren van de handel. De Surinaamse sectie van de Raad staat onder voorzitterschap van Ambassadeur Harold Kolader, die ook de vergadering zal voorzitten, terwijl de Guyanese sectie onder voorzitterschap staat van Barbara Haley, meldt het NII.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April