Samen zijn we sterker
16 Mar 2018, 18:42
foto


Ik ben nogal wat arrogantie en hoogmoed gewend vanuit het politiek-groene-kamp, maar het artikel waarin de voorzitter van de NPS zijn relaas doet, druipt van een nieuw hoogtepunt van arrogantie. Het is eigenlijk best een schandalige vertoning geweest. Ik kan begrip opbrengen dat je je als voorzitter van zo een ingekrompen politieke partij je je best wel vereerd voelt om te ontdekken dat je toch wel mensen met grote potentie in huis hebt, maar om je op basis daarvan zo ingenomen met jezelf te presenteren is ronduit zielig.

Sta mij toe u, het Surinaamse volk, in herinnering te brengen dat bij zijn aantreden als president, de heer Bouterse overduidelijk heeft aangegeven dat wij met zijn allen moeten werken aan de opbouw van dit land. En dat hield volgens zijn strategie in ‘the right man/woman on the right place,’ zonder aanziens des persoon of politieke kleur. De president heeft sinds zijn aantreden steeds weer getracht deze koers aan te houden. Daarom was het ook heel begrijpelijk dat, zeker in het belang van ons onderwijs en de door de overheid ingeslagen weg, een kandidaat werd benaderd die niet vanuit het kamp van de NDP komt, maar wel een heel goede trackrecord heeft. Een vrouw van wie haar potentie en inzet in de afgelopen jaren niet onopgemerkt is gebleven. En die zeker wel de potentie en visie heeft om op een gedegen manier leiding te geven aan desbetreffend ministerie. De meest recente personen die benaderd zijn geworden zijn niet de eersten die van buiten de NDP zijn toegevoegd aan het regeerteam, om hun bijdrage te leveren. Het verbaast mij daarom dan ook dat dhr. Rusland het nodig acht om zich op deze manier een houding aan te meten die a-nationaal is.

Het enige dat de NPS met deze handeling van haar heeft bewezen is dat de daden van politici veelal niet in lijn staan met hun woorden. Het is intens triest te noemen dat voor de zoveelste keer er wordt bewezen dat politici niet kunnen afstappen van hun politieke kleur en politieke loyaliteit om de schouders onder het werk te zetten en een bijdrage te leveren aan de opbouw van dit land.

Het simpele feit dat mensen in onze samenleving benaderd zijn geworden door de president om een ministersfunctie te vervullen op basis van hun trackrecord geeft niet de zwakte noch een gebrek binnen de gelederen van de NDP aan, maar benadrukt juist de kracht van de voorzitter van de NDP en de President in zijn geloof en visie voor de vereniging van krachten ten behoeve van de vooruitgang en opbouw van dit land. Een goede politicus en volksleider zou dat hebben moeten kunnen inzien.

Wanneer politici in de media en op podia hun achterban staan aan te vuren met leuzen zoals “strey de fu strey” en “wij zullen zorgen voor de opbouw van Suriname,” dan verwacht het volk ook dat wanneer dezelfde groep mensen een aanbod krijgen om hun bijdrage te leveren, ze politieke loyaliteit dan niet ineens plaatsen boven landsbelang.

Ik wil tot slot meegeven dat het innig triest is dat wij als Surinamers nu weer eens bewijzen, dat op zo een kleine bevolking, wij niet instaat zijn in moeilijke tijden daadwerkelijk de handen in elkaar te slaan en aan het werk te gaan voor het volk. Het is jammer dat er bewust voor gekozen wordt de eigen achterban, die deel uitmaakt van de totale samenleving, te duperen alleen maar omwille van partij politiek belang en ego.

Mariam Letterboom
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March