Negen ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan
16 Mar 2018, 06:16
foto
Ambassadeur Jukka Pietikäinen van Finland (tweede van rechts) heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse. Hij was vergezeld van honorair consul Dilip Sardjoe. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft de afgelopen dagen de geloofsbrieven van negen niet-residerende ambassadeurs ontvangen. Tijdens die ontmoetingen zijn de goede banden tussen Suriname en de bevriende naties benadrukt en is er ook gekeken naar mogelijkheden om de bilaterale relatie met deze landen verder uit te diepen.

De negen ambassadeur zijn: Surasak Suparat (Thailand), Irene Giner-Reichl (Oostenrijk), David Solomonia (Georgië) Reuben Rahming (Bahama's), Javier Maria Carbajosa Sanchez (Spanje), Najm us Saqib (Pakistan), Holger Michael (Duitsland), Alhaji Hassan Jika Ardo (Nigeria) en Jukka Pietikäinen (Finland).

De ambassadeur van Finland heeft de president donderdag als laatste ontvangen. Finland heeft een onderwijssysteem dat wereldwijd een goede reputatie heeft. Op dat gebied zou Finland expertise beschikbaar kunnen stellen. Daarnaast is er ook van gedachten gewisseld over de bosbouwsector waar er ook mogelijkheden zijn die door beide landen bekeken kunnen worden. Suriname is volgens de ambassadeur een jonge natie met veel natuurlijke hulpbronnen en toegewijde burgers om het land naar grotere hoogten te tillen.
Advertenties