Projecten afstandsonderwijs en nascholing ondertekend
16 Mar 2018, 10:07
foto
Directeur Natasha Bennanon van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (tweede van r), ondertekent een stuk. (Foto: NII)


Er is ruim US$ 480.000 ter beschikking gesteld voor afstandsonderwijs, terwijl het ingenieursbureau Sintec de ingenieurswerkzaamheden zal uitvoeren voor het aanleggen van een gebouw voor het Centrum Nascholing Suriname. Directeur Natasha Bennanon van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft kortgeleden deze twee projecten, die dit jaar in uitvoering gaan, ondertekend.

Het bedrijf Integrated Computer Services N.V. is aangetrokken voor de aankoop van onder meer computers, servers en internetaansluitingen voor het project voor afstandsonderwijs. Deze zullen ondergebracht worden in zeven door het ministerie aangewezen praktijkcentra, die zijn opgezet als onderdeel van het Technical and Vocational Education and Training project voor de aanpassing van het beroepsonderwijs. Het Polytechnic College is coördinator van dit geheel, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De werkzaamheden van Sintec zullen 24 maanden duren. Het nieuwe gebouw voor Cenasu zal op het achterterrein van het hoofdkantoor van het MinowC komen te staan. Het centrum is verantwoordelijk voor de permanente nascholing van onderwijsgevenden en niet-onderwijsgevenden van het ministerie. De bouw valt onder het Basic Education Improvement Program fase 2. De start is gepland voor november dit jaar, zegt het NII.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April