Kwaliteitsmanagementsysteem SWM voldoet aan nieuwe norm
16 Mar 2018, 02:32
foto
De overhandiging van het Kiwa-certificaat aan directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij. (Foto: SWM)


Marlon Oosterling, directeur van de NV Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft woensdag het Kiwa-certificaat voor het voldoen aan de ISO norm NEN-EN 9001:2015 ontvangen. Het bedrijf was per 15 januari in verband hiermee doorgelicht. Het certificaat geeft aan dat het kwaliteitsmanagementsysteem van de SWM voldoet aan deze nieuwe norm.

Met de slagzin ‘Gezond drinkwater voor eenieder’ heeft de SWM de taak op zich genomen om een goede en betrouwbare drinkwatervoorziening te garanderen, meldt de voorlichting van het bedrijf. De continuïteit van het kwaliteitsmanagementsysteem is hierbij van belang. Het bedrijf geeft aan, te streven naar een voortdurende verbetering van zowel dit systeem, als de dienstverlening.

De SWM is verantwoordelijk voor de winning van ruw water en de productie en distributie van drinkwater tot aan de watermeter bij de klant. De bedrijfsactiviteiten (het produceren, distribueren en verkopen van water) vinden op verschillende locaties plaats.

Het kwaliteitsbeleid van de SWM is erop gericht om betrouwbaar en veilig drinkwater op een duurzame en verantwoorde wijze aan de gemeenschap te leveren. De SWM verbindt zich daarom te voldoen aan wet- en regelgeving die van toepassing zijn op de drinkwatervoorziening in Suriname. Het bedrijf gebruikt bij dit proces daartoe uitgeruste zuiveringsinstallaties en transport- en distributiesystemen, traint medewerkers, communiceert regelmatig met alle betrokken actoren en verschaft producten en diensten die voldoen aan de overeengekomen eisen van de klant, geeft de SWM-voorlichting aan.
Advertenties