President ontvangt geloofsbrieven van vier ambassadeurs
14 Mar, 04:18
foto
President Desi Bouterse neemt de geloofsbrieven van ambassadeur Surasak Suparat uit Thailand in ontvangst. (Foto's: NII)


Vier niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven dinsdag aangeboden aan president Desi Bouterse. Het gaat om de ambassadeurs Surasak Suparat, Irene Giner-Reichl, David Solomonia en Reuben Rahming van respectievelijk Thailand, Oostenrijk, Georgië en de Bahama's. Vandaag ontvangt het staatshoofd meerdere niet-residerende ambassadeurs die hun geloofsbrieven zullen aanbieden.

Tijdens deze officiële plechtigheden is de goede bilaterale relatie tussen Suriname en de landen benadrukt, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Suriname heeft al 30 jaar een goede band met Thailand. De handel tussen de beide landen is zich aan het uitbreiden, zei ambassadeur Suparat die Brasilia als standplaats heeft. De diplomaat ziet graag meer samenwerking op het gebied van de landbouw en toerisme. Thailand heeft voldoende kennis in huis als het gaat om de agrarische sector die het graag wil delen met andere bevriende naties.

Ambassadeur Irene Giner-Reichl van Oostenrijk met als standplaats Brasilia gaf aan, dat ze er alles aan zal doen om de samenwerking met Suriname verder te intensiveren. In gesprekken met president Bouterse is van gedachten gewisseld over onder meer duurzame energie, capaciteitsversterking en het trainen van diplomaten waar de samenwerking verder verdiept kan worden.

De Georgische ambassadeur Solomonia die eveneens Brasilia als standplaats heeft, omschreef de bilaterale relatie met ons land als heel goed. Georgië wil beurzen aanbieden aan Surinaamse studenten. De goede relatie kan ook getransformeerd worden in meer handel en culturele samenwerking. Samen met de regering wil de ambassadeur de samenwerking tot een succes maken.

Ambassadeur Rahming van de Bahama's omschrijft Suriname als een land met veel potentie als het gaat om de ontwikkeling van toerisme. Hij was vol lof dat hij van gedachten heeft kunnen wisselen met een regeringsleider die inspireert en wijs is. De inzet van ons land voor wat betreft de bescherming van het regenwoud en het koesteren van de multiculturele samenleving waardeert de ambassadeur die Nassau als standplaats heeft.