Registratie bromfietscertificaat start morgen
14 Mar, 13:27
foto


Eenieder die op de bromfiets deelneemt aan het verkeer en al 16 jaar is, mag zich vanaf donderdag registreren bij de politie voor het afleggen van het examen voor een bromfietscertificaat. Vanaf 26 februari 2018 is certificering verplicht. Op de dag van de registratie krijgt de kandidaat een datum om het examen af te leggen.

Elke kandidaat mag vooraf op de website van de politie op de banner bromfietscertificaat klikken om het registratieformulier vooraf uit te printen en in te vullen. Hierdoor voorkomt de kandidaat lange wachttijd op de afdeling Rijbewijzen.

De registratie dagen zijn maandag tot en met vrijdag vanaf 07.30 uur tot en met 11.30 uur. De kandidaat dient bij zich te hebben:
- Een uittreksel
- 2 pasfoto’s
- Een doktersverklaring
- Leges van SRD 50
- Identiteitskaartkaart

Degenen die reeds over een rijbewijs beschikken, hebben geen bromfietscertificaat nodig. Tot en met 11 december 2020 wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zich te certificeren. Na deze datum zullen er maatregelen worden getroffen tegen degene die bij een eventuele verkeerscontrole niet over een certificaat beschikt, meldt de politie Public Relations.