Sapoen: Corrupte bewindslieden naar huis sturen
12 Mar, 22:16
foto
De HVB heeft in ressort Koewarsan het bestuur van een kern geïnstalleerd.


"Het moet mogelijk zijn dat corrupte bewindslieden met een motie van wantrouwen naar huis worden gestuurd, maar dat kan alleen in een parlementair stelsel natuurlijk. Dat zou ook betekenen dat onze grondwet gewijzigd zal moeten worden. "Dat is een heel langdurig proces, maar de discussie moet wel op gang komen. Dit zei de politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), Raymond Sapoen, tijdens de installatievergadering van het ressortbestuur Koewarasan, afgelopen weekend.

"Willen we het verschil uitmaken met andere politieke partijen, dan moeten we ook ernstig nadenken over het huidige politiek stelsel in Suriname waar het heel moeilijk is consequenties te verbinden aan corrupt gedrag. Wanneer het duidelijk is dat ministers of andere gezagsdragers in de fout gaan, dan alla man habie wan politiek dekking!", zei Sapoen.

Het vertrouwen van de burgers in de politiek en politici is aan het afnemen. De onlangs gehouden IDOS peiling heeft dat ook aangegeven. Volgens de politicus heeft de peiling ook uitgewezen dat het hard werken van de HVB vruchten heeft afgeworpen. "We zijn nu zelfs sterker dan de rode partij. Eerlijk is eerlijk: je kunt de HVB toch niet vergelijken met de zovele partijen die nu als paddenstoelen uit de grond verrijzen."

Partijvoorzitter Mike Noersalim benadrukte dat de H van Hervorming nu in deze tijd ook moet worden verstaan als Harder werken, want alleen zo komt een land vooruit! "Laten we geen tijd verspillen om af te geven op politieke opponenten, maar ons concentreren op de zaken die belangrijk zijn voor ons land en onze samenleving." Onder luid applaus beloofde Noersalim dat binnenkort na registratie van dropouts in het gebied, er gratis ICT en computer-repair lessen zullen worden verzorgd. "Dat na eerste wroko fu a ressortbestuur, fu tyari ontwikkeling in a ressort!"

De vergadering werd ook bijgewoond door Assembleelid Celsius Waterberg (BEP). Hij bracht de felicitaties over aan het uit 15 personen bestaande ressortbestuur dat onder leiding staat van Robbert Troenopawiro.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February