Centrale Bank: 'Elke cent telt'
13 Mar, 06:27
foto


Dit jaar wordt tijdens de Global Money Week (GMW) de nadruk gelegd op de thema's 'Geld' en 'Dagelijks geldbeheer'. Als onderdeel van het Financiële Educatie programma heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) vier jaar achtereen geparticipeerd in de GMW. Vandaag wordt de Muloschool Kerklaan bezocht en op woensdag de Poolschool. De bank gaat de GMW in met de slogan in gedachten: Elke cent telt. De GMW vindt dit jaar internationaal plaats in de week van 12 tot 18 maart 2018.

‘Omgaan met geld is niet altijd gemakkelijk. Toch ontkom je er niet aan. Of je nou bij je ouders woont of op jezelf, veel of weinig geld te besteden hebt, je moet het einde van de maand (of de week) zien te halen met wat je krijgt.
Geld, hoe kom je eraan en hoe gebruik je het? Het eerste lijkt een stuk moeilijker dan het tweede en soms is het niet helemaal duidelijk waar jouw geld nou precies naar toegaat. Iedereen gaat anders om met geld. De één is ontzettend zuinig, de ander heeft geen idee waar hij zijn geld aan heeft uitgegeven. Beiden kunnen een probleem zijn. Het is goed om te weten hoe je moet omgaan met geld en geldzaken, stelt de CBvS.

De GMW is een jaarlijks terugkerende activiteit met als doel, de jeugd, maar ook de ouderen meer te leren over geld en geldzaken, over duurzaam levensonderhoud en hen te interesseren in ondernemerschap. Dit evenement is bedacht door de internationale organisatie, 'Child & Youth Finance International'. In deze week worden jongeren in diverse landen betrokken bij een reeks educatieve activiteiten zoals rondleidingen bij financiële instellingen, gastlessen op de scholen, workshops, educatieve spelletjes, wedstrijden, web chats met vooraanstaande personen en participatie in radio talk shows.