Mathoera is van Wanica naar Paramaribo verhuisd
13 Mar, 00:00
foto
Assembleelid Krishna Mathoera


Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) is verhuisd van Wanica naar Paramaribo. "Dit is een persoonlijke keuze van het Assembleelid. Zij hoopt met deze verhuizing haar politieke carriere te continueren, in de race naar 2020 en daarna," zegt de VHP-mediacommissie in een reactie.

De VHP-leiding draagt kennis van de verhuizing. Mogelijke kandidaatstelling is een aangelegenheid van de partij en het partijcongres, waarop zij noch de VHP op wil vooruitlopen. Het partijcongres heeft nog niet plaatsgevonden, dus is er nog geen sprake van VHP-kandidaten.

Na de ontstane ophef over de adreswijziging van de vicepresident Ashwin Adhin, lijkt het voor de VHP-mediacommissie meer dan billijk om in het kader van transparantie deze info gelijk te delen met de samenleving. De VHP als partij is bijzonder geschokt over de verhuizing van Adhin. Aangenomen wordt dat de beweegreden van de verhuizing van de vicepresident in de etnische sfeer gezocht moet worden. De VHP zegt hoge normen te stellen aan haar aspirant-kandidaten. Met de multi-etnische koers die de VHP uitzet, is het goed de samenleving mee te delen dat ras geen voorwaarde is.

Het zou de Nationale Democratische Partij sieren, de stappen van de VHP voor het binden van deze anders zeer diverse natie te volgen en te stoppen met de door haar gevoerde verdeel-en-heers politiek. "We zullen de ingeslagen weg blijven volgen om te komen tot verheffen van onze natie en verbinding van diens cultuurrijke geschiedenis en daarmee ook diens gouden toekomst," stelt de VHP-mediacommissie.