Onderbezetting bij Luchtvaartdienst wordt opgeheven
13 Mar, 02:46
foto
Functionarissen van de Luchtvaartdienst poseren met de 11 nieuwe tower controllers. (Foto: NII)


De Luchtvaartdienst heeft in de afgelopen periode elf nieuwe ADC/APP’ers (tower controllers) afgeleverd. Dit is gebeurd mede door de steun van de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, zegt het hoofd van de dienst, Faizel Baarn. Hij geeft aan dat er een start is gemaakt met het opheffen van de onderbezetting bij dit dienstonderdeel.

De tower controllers hebben een 4 maanden durende theoretische en praktische training gevolgd, die volledig is verzorgd door Surinaamse instructeurs in de faciliteiten van de Luchtvaartdienst. Zij worden nu al ingezet om de On the Job periode te voltooien. Hierna zullen zij worden uitgecheckt, waarna zij hun brevetten van de burgerluchtvaartautoriteit Casas zullen ontvangen. Een ADC/APP’er verricht werkzaamheden in de luchtverkeerstoren. In het afgelopen jaar heeft de Luchtvaartdienst reeds 16 ADC/APP’ers afgeleverd en 12 Area Controllers.

De Luchtvaartdienst heeft veel geïnvesteerd in het opzetten van het Suriname Aviation Training Center en is nu in de eindfase om deze faciliteit conform de geldende standaarden officieel in orde te hebben. Hierbij geniet de Luchtvaartdienst hulp en begeleiding van de Casas, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

In het midden van deze maand zal gestart worden met de Basic Air Traffic Services (BATS) opleiding waaraan ongeveer 40 cursisten zullen deelnemen. De groep loopt al geruime tijd mee in de organisatie. Dit zal ook maken dat zij gemakkelijker de BATS-opleiding halen, meent Baarn. Intussen zijn de regelmatige refresher courses gepland en de nodige middelen in kaart gebracht, zegt het NII.