Nieuwe routes voor pendelbussen in Para
12 Mar, 20:14
foto
De directeur van Transport en Communicatie, Joyce Blokland-Wijnstein, heeft het startsein gegeven voor het pilotproject Ordening openbaar vervoer Para. Ook op de foto: dc Audrey Hankers van Wanica Noordwest en dc Armand Jurel van Para. (Foto: BIC-Para)


De directeur van Transport en Communicatie, Joyce Blokland-Wijnstein, heeft vandaag op de parkeerplaats te Lelydorp het startsein gegeven voor het pilotproject Ordening openbaar vervoer Para. Bij dit pilotproject zullen er gedurende 3 maanden pendelbussen worden ingezet op diverse overeengekomen routes in het district Para.

De pendelbussen rijden zeven (7) dagen per week, van 04.30am tot 21.30pm. Passagiers in de zijwegen van het district en andere afgelegen gebieden worden aangevoerd op de JF Kennedy- of de Indira Gandhiweg, waar men op de vaste lijnbusroute andere bestemmingen kan bereiken.

De districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para en dc Audrey Hankers van Wanica Noordwest waren aanwezig bij de ceremonie. Deze pilot was volgens Blokland-Wijnstein reeds gestart in 2014 door toenmalige dc Jerry Miranda, maar er ontstonden conflicten met de chauffeurs van vaste lijnroutes, die vonden dat de pendelbussen hun passagiers afromen.

Bij de aanpak van de ordening zijn verschillende actoren benaderd, waaronder ook de dc’s van Wanica Noordwest en Para, de districts- en ressortraadsleden van Para. Er is een enquête gehouden onder de bushouders, - chauffeurs en passagiers om na te gaan welke voorstellen er zijn om een goed traject uit te zetten om te komen tot een ordening. De resultaten van de enquêtes zijn vervat in een beleidsdocument die nu gefaseerd wordt uitgevoerd.

In december 2017 heeft minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en communicatie (OWT&C) de opdracht gegeven aan de Werkgroep Ordening Openbaar Vervoer, om een pilotproject uit te voeren in het district Para. Besloten was om alvast bij de aldaar opererende pendelbussen de nodige ordening te brengen. De bussen worden in het natraject voorzien van een vergunning, meldt het Burger Informatie Centrum Para (BIC-Para).

Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February