OBS ledenvergadering schort actie voor twee weken op
11 Mar 2018, 00:00
foto
Bushouders aangesloten bij de OBS hebben een week lang gestaakt.


De algemene ledenvergadering van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft zaterdagavond besloten de acties op te schorten. De regering krijgt twee weken de gelegenheid om orde op zaken te stellen. Hiertoe is een motie aangenomen op de druk bezochte vergadering in Mata Gauri.

Kenneth Themen, voorzitter van de OBS, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de bussen die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) vanaf zondag de draad oppakken. De bushouders moeten voor februari nog het salaris ontvangen. Dit moet de komende week wel een feit zijn.

Met de regering is een principe-overeenkomst gesloten door de OBS. De leden willen de afspraken die gemaakt zijn, via een afgebakend tijdspad uitgevoerd hebben. De vergadering wil eveneens dat de betaling aan de bus- en boothouders op een efficiënte manier moet plaatsvinden en niet zoals nu het geval is. Door het handmatig invoeren van alle gegevens en de lange bureaucratische weg die bewandeld wordt, is er steeds vertraging. Er moet een protocol van worden gemaakt.

Het schoolvervoer is vanaf maandag beschikbaar. In de twee weken, uiterlijk 27 maart, heeft de regering de ruimte om zaken rond te maken. Themen zegt dat de motie die aangenomen is doorgestuurd zal worden naar de regering. Hierin is precies weergegeven wat de algemene ledenvergadering verwacht van de regering. De OBS biedt haar verontschuldiging aan voor het ongerief dat is ontstaan. Om te voorkomen dat er weer actie gevoerd moeten worden, wil de OBS een structurele oplossing. "De bal ligt op de speelhelft van de regering," benadrukt Themen.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March