‘Samen Leven Doe je Zo' viert bigi yari is Suriname
11 Mar 2018, 02:46
foto
Voor de tiende keer wordt het project 'Samen Leven Doe je Zo' uitgevoerd. Leerlingen uit Nederland zijn op bezoek bij Mulo Geyersvlijt.


Het project 'Samen Leven Doe Je Zo' viert zijn 'bigi yari'. Voor de tiende keer wordt het project uitgevoerd. 29 vmbo-leerlingen uit Arnhem en Nijmegen zijn in Suriname om zich te verdiepen in ‘de wereld van de ander’. Zij leren positieve kanten van een multiculturele samenleving kennen om te ervaren dat verschillen tussen mensen kansen bieden in plaats van bedreigingen. Zo leren ze over hun eigen grenzen heen kijken, zegt de projectleiding.

Suriname is voorbeeldland, omdat hier mensen met veel verschillende etnische achtergronden prettig samen leven. Partnerschool in Suriname is Mulo Geyersvlijt. Op deze school volgen ze lessen over religie en cultuur, die verzorgd worden door de Surinaamse docenten en hun Nederlandse collega’s die als begeleiders mee zijn gekomen.

De stichting Samen Leven Doe Je Zo, de initiatiefnemer van het project, zorgt in ruil voor de kennis over de multiculturele samenleving, voor onderwijskundige middelen voor de partnerschool. De leerlingen zullen diverse gebedshuizen bezoeken en verschillende tochten ondernemen.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March