Sport en Jeugdzaken geeft uitleg over Korfbal-selectie
10 Mar 2018, 18:28
foto
De Korfbal selectie van Suriname, bestaande uit spelers uit de diaspora in Nederland. Deze selectie zal deelnemen aan WK Korfbal.


De Surinaamse Korfbalbond heeft het ministerie van Sport en Jeugdzaken gevraagd om deze tak van sport nieuw leven in te blazen. De nationale selectie die zich gekwalificeerd heeft voor de Wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika volgend jaar, bestaat uit Surinaamse spelers uit de diaspora in Nederland.

In het kielzog van de herintroductie van deze tak van sport heeft het ministerie alvast de minimale ondersteuning geboden aan de Korfbalbond. Over de bijdrage van de diaspora sporters worden de ontwikkelingen nauwgezet gevolgd. Het beleid hiertoe is vooralsnog niet beschreven, maar zal niet veel afwijken van andere diaspora initiatieven, zegt het ministerie in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

Het ministerie verwelkomt relevante bijdragen van diaspora in het beleid op sport- en jeugdgebied. Het is bekend dat in Suriname vanaf 1938 de korfbalsport intensief werd beoefend en dat door de jaren heen deze tak van sport niet alleen in georganiseerd verband, maar ook in schoolverband in de jaren 70 jaren ver op de achtergrond geraakt is.

"Het is voor ons land een goede gelegenheid om zich te profileren via dit initiatief, welke zal moeten leiden tot het opzetten van of het opnieuw leven blazen in de Korfbalbond, van welke organisatie wij uit het verleden activiteiten hebben gezien in Naks, op het BVSS-terrein en het Willebrod Axwijk sportcentrum," stelt Sport en Jeugdzaken.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March