BID-team neemt 10,3 kg cocaïne in beslag in 2 gevallen
10 Mar 2018, 11:03
foto


In januari heeft het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven in twee afzonderlijke gevallen 10,3 kilogram cocaïne in beslag genomen. De 61-jarige Nederlander Hendrik H. aangehouden met 4000 gram cocaïne op 23 januari. Bryan P. (43) is op 20 januari aangehouden met in zijn bezit 6.300 gram cocaïne. Dit maakt de politie Public Relations nu bekend.

Hendrik K. die op vakantie was in Suriname, stond op vertrek. Bij visitatie bleek het dat de man in de wand van een termoware cocaïne had verstopt. De bak met voeding is in beslag genomen. De verdachte heeft niet willen verklaren van waar hij met het spul komt.

Bryan P. verklaarde de cocaïne van ene To te hebben ontvangen, maar had geen andere gegevens van de verstrekker. Het onderzoek van de Narcotica Brigade leidde naar degene bij wie Bryan een 'wasi' had genomen om zodoende de cocaïne het land uit te kunnen smokkelen. De 53-jarige Monique F. en handlanger Gregory F. zijn op 23 januari aangehouden en in verzekering gesteld. De politie bracht de verstrekker, Cento L. alias ’To’ in beeld en hield hem op 12 februari aan.

‘To’ ontkent in alle talen wat af te weten van de drugs, terwijl bij confrontatie de andere verdachten hem hebben herkend. Het verdere onderzoek bracht de 5e verdachte Richard K. in beeld. Deze verdachte riep de geesten op om de cocaïne mede te helpen smokkelen uit Suriname.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March