Blijde gezichten bij startsein asfalteren Mangolaan
10 Mar 2018, 02:50
foto
De Mangolaan krijgt na jaren een complete beurt. Vrijdag is het startsein hiertoe gegeven. (Foto's: René Gompers)


Met het leggen van een afvoerbuis met een graafmachine, is vrijdag het officiële werk aan de Mangolaan begonnen. Over zes maanden wordt een compleet nieuwe en geasfalteerde weg opgeleverd. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie, die de graafmachine bestuurde, gaat er persoonlijk op toezien dat de werkzaamheden goed verlopen.

Er is lang gewacht op dit project. In 2014 is een begin gemaakt, maar door geldgebrek en technische problemen zijn de plannen voor het herstellen van de bar slechte weg niet direct uitgevoerd. Een buurtbewoner zegt aan Starnieuws: “Ik kan het eigenlijk niet geloven. Ik woon hier al 35 jaar. Maar sji na bribi, je weet hoe het gaat. Ik denk wel dat het goed komt, laten we kijken, we hebben zoveel moeite gedaan zonder resultaat, vandaag gebeurt er eindelijk iets, we hebben lang gewacht.” Minister Miranda deelt mee dat wanneer de weg klaar is hij erop zal toezien dat het niet overbelast wordt. Met de aanleg zal hij zich ook bezighouden. “Ik ga me vaker bemoeien met de weg. Ik ben er niet om politiek te doen, ik ben er om een weg te maken. Over zes maanden komen we hier weer ten minste een soft drinken.”

Het vernieuwen van de Mangolaan is onderdeel van het Dalian 4 wegenproject. Binnen dit project zal er ruim 100 km aan wegen worden behandeld. Yves Blufpand, vertegenwoordiger van Sunecon en Sintec die de directie zullen voeren, deelt mee dat er niet alleen geasfalteerd zal worden. De riolering wordt ook aangepakt. Het netwerk van kabels, buizen en masten zal heringericht worden. Een voetpad zal niet ontbreken. Het project kost ongeveer een miljoen Amerikaanse dollar. Er zijn zes maanden uitgetrokken om de nieuwe weg met toebehoren aan te leggen.

Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, vraagt om drempels, omdat hij vreest dat de nieuwe weg als racebaan zal worden beschouwd. Minister Miranda antwoordt dat er sowieso drempels komen. “In de Assemblee is gevraagd hoeveel drempels nog. Wanneer wij als bevolking leren rijden en snelheden in acht houden, dan zal ik stoppen met drempels zetten. Ook op deze weg komen er drempels.” Miranda, zelf ook een oude ‘birti man’, deelt mee dat het niet bij de Mangolaan blijft. Ook de Charlesburgweg valt onder het Dalian 4 project. Er zijn nog meer verrassingen, maar daar wil hij nog niets over kwijt.

René Gompers

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March