VHP schenkt verdovingsmiddel aan Paramaribo Zoo
10 Mar 2018, 08:26
foto
Hoofdbestuurslid Patrick Henar schenkt namens de VHP verdovingsmiddel aan John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo.


De VHP heeft een hoeveelheid ampullen geschonken aan de Paramaribo Zoo om gebruik te kunnen maken van het verdovingsgeweer (tranquilizer gun). Het verdovingsmiddel was op, waardoor derden niet geholpen konden worden om dieren te vangen. Het verdovingsgeweer is in november 2015 geschonken aan de Paramaribo Zoo door VHP-voorzitter Chan Santokhi.

De Paramaribo Zoo heeft kunnen helpen om dieren te vangen wanneer er gebeld werd voor hulp. Op gegeven moment raakte het verdovingsmiddel op. Directeur John Altenberg deed opnieuw een beroep op de VHP om te helpen met de ampullen.
Milieu- en dierenvrienden van de VHP hebben positief gereageerd op het verzoek.

Hoofdbestuurslid Patrick Henar heeft vrijdag namens de VHP het verdovingsmiddel overhandigd aan Altenberg. De dierentuin kan nu haar dienstverlening aan de samenleving voortzetten. Altenberg verzekerde dat goed gebruik gemaakt zal worden om mensen die om hulp vragen, bij te staan.

VHP stelt dat een gezond milieubeleid hoog in haar vaandel staat. "We moeten een gezond milieu eveneens als een noodzakelijke voorwaarde voor onze economie beschouwen. Voor succesvol bestuur van een land is een schoon land noodzakelijk.
Milieubeleid is een attitude; het is een kwestie van mentaliteit. Respect voor dieren en planten brengt ook respect voor de medemens."

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March