Acht vrouwen krijgen award voor inzet in buurten
08 Mar, 21:59
foto
De Nationale Reparatie Commissie Suriname heeft acht vrouwen voor hun bijzondere inzet in de buurten, een award gegeven.


De Nationale Reparatie Commissie Suriname heeft vandaag voor de vijfde keer aan acht vrouwen een award uitgereikt voor hun onbaatzuchtige inzet aan gemeenschapsactiviteiten in de buurten. Zij hebben zich ingezet voor jongeren, mensen met een beperking en ouderen. Miriam Simone, Anita Zeegelaar, Hermien With, Sylvia Sabajo, Lucia Breeveld, Carmelita Libretto, Celestine Raalte en Marina Blankendal-Pinas hebben een award gekregen. Ook is aan zes andere ‘dya dya uma' een oorkonde voor hun bijdrage aan gemeenschapsactiviteiten en aan werkzaamheden van de Nationale Reparatie Commissie Suriname, verstrekt.

Vrouwen komen in Suriname ook steeds meer uit voor menswaardiger werk en betere inkomens. In de huidige recessie waarin de Surinaamse economie sedert 2015 is beland, wordt er mede door de sterke afname van de koopkracht van de SRD en de inflatie, een zware wissel getrokken op het budget van de talrijke huishoudens waar vrouwen aan het hoofd van het gezin staan.

Vrouwen hebben ook te leiden van een ander vraagstuk van de recessie. In dit kader kan worden gedacht aan de afnemende werkgelegenheid en de toenemende werkloosheid. Dit betekent dat minder vrouwen kansen hebben om tot de arbeidsmarkt toe te treden. En dan is er nog niet eens gedacht aan de talrijke vrouwen die studeren en de verwachting koesteren dat zij na hun studie een geschikte baan zullen vinden.

Het is daarom van belang volgens de Nationale Reparatie Commissie Suriname dat de regering om uit de recessie te geraken ook flankerend beleid ontwikkelt dat speciale aandacht besteed aan de verbetering van de positie van de vrouw.