Escalatie dreigt op CBB
09 Mar 2018, 07:23
foto


Bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) dreigen zaken uit de hand te lopen. Personeelsleden zijn zo ontevreden over de huidige gang van zaken, waardoor het werken zeer stroef verloopt. Sommigen hebben vanwege de onhoudbare situatie zelfs al overplaatsing aangevraagd. Starnieuws verneemt dat personeelsleden het zat zijn dat ze geschoffeerd worden door een leidinggevende van de sectie Voorlichting. Zelfs de waarnemend directeur van het CBB kan niet optreden.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken wil in eerste reactie niets kwijt, maar zegt na aandringen van Starnieuws inderdaad aanhoudende klachten te hebben gehoord. Een aantal personeelsleden van het CBB heeft een gesprek met de bewindsman aangevraagd over deze kwestie. Hij is van plan om de groep zeer binnenkort te ontvangen en de zaak tot de bodem te laten uitzoeken.

“Inderdaad heb ik vanuit het CBB een aantal verzoeken voor overplaatsing ontvangen. Daar zitten mensen tussen die jarenlang een goede job hebben verricht. Maar de redenen hiervoor ken ik nog niet. Ik moet partijen horen om na te gaan wat er precies aan de hand is. Ik vind het wel erg belangrijk dat de rust bij het CBB wordt bewaard. Dus als zich zaken afspelen op de werkvloer die de harmonie verstoren en daarmee het gehele werk- en productieproces, dan móet ik de tijd vrijmaken om te luisteren. Dit mogen we niet zo laten”, zegt de minister.

Het CBB is een afdeling van Biza, die volgens de ambtelijke structuur rechtstreeks onder de directeur van het ministerie valt. Personeelsleden zeggen meermalen aan de bel te hebben getrokken, maar geen luisterend oor te hebben gevonden. Zij willen de minister in feite niet lastig vallen met deze kwestie, maar hebben zich ten einde raad toch tot de bewindsman gewend, omdat de werksituatie onhoudbaar is geworden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April