Suriname steunt Ecuadoraanse kandidatuur in VN
06 Mar, 20:44
foto
President Desi Bouterse in gesprek met de Ecuadoraanse minister, Maria Fernanda Espinosa. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft de Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken, Maria Fernanda Espinosa, vandaag ontvangen op het paleis. Suriname zal haar kandidaatschap voor voorzitterschap van de algemene vergadering van de Verenigde Naties ondersteunen.

Tijdens de ontmoeting met de president is ook stilgestaan bij de onderwerpen milieu en landbouw. De noodzaak om blijvend, samen te werken in de verschillende regionale organisaties waarin Suriname en Ecuador zitten, is eveneens benadrukt, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

“Suriname en Ecuador onderhouden een jarenlange bilaterale relatie, die goed te noemen is. We hebben een aantal overeenkomsten getekend en geloven dat wij in de toekomst hiervan de vruchten zullen plukken”, zegt minister Yldiz Pollack-Beighle na afloop van het bezoek.

De minister geeft aan dat door haar Ecuadoraanse ambtgenoot de nadruk is gelegd op de unieke rol die Suriname vervult, door lid te zijn van de Caricom, CELAC en andere organisaties. Dit maakt dat Suriname een belangrijke brugfunctie kan innemen als het gaat om regionale vraagstukken en aspecten. ”Vanwege onze betrokkenheid, onze bilaterale relaties en het feit dat wij een brugfunctie innemen, is ons gevraagd dit kandidatuur te ondersteunen. Dat zullen we ook zeker doen, omdat wij geloven in de idealen die de minister geprojecteerd heeft”, zegt Pollack-Beighle.