Jeugdparlementariër Dominie gedenkt brandslachtoffers
06 Mar, 22:38
foto
Majenka Dominie overhandigt een levensmiddelenpakket en schoolspullen aan familie Kwasiba wiens woning op 27 februari is afgebrand.


“Ik voel mij geroepen om deze mensen te helpen omdat ik jeugdparlementariër van het district ben. Het gaat om een sociaal zwak gezin maar meer nog omdat er ook jeugdige slachtoffers zijn”. Dit zegt Majenka Dominie die vandaag de familie Kwasiba heeft bedacht met een levensmiddelen pakket en schoolspullen.

De familie zag haar woning te Sunny Point op 27 februari in rook opgaan. De brand heeft alles wat zij bezat verwoest. Het gezin bestaat uit vier personen, onder wie twee kinderen van 9 en 10 jaar oud. Toen de de brand uitbrak, waren de vader en de oudste zoon thuis. De zoon was op het erf, terwijl de vader in het huis was. Hij raakte gewond en was opgenomen op de afdeling Intensieve Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Inmiddels is hij ontslagen, maar zijn gezondheid laat het niet toe om de draad weer op te pakken.

Nu woont de man bij een buurman. En de vrouw met kinderen hebben hun intrek genomen in haar ouderlijk woning. De brand is vermoedelijk ontstaan door een lekkage van de gascylinder. De brandweer was er snel bij maar kon slechts nablussingswerkzaamheden verrichten. Het huis van van hout opgetrokken en was niet verzekerd.

Dominie zegt blij te zijn dat de kinderen de school weer hebben opgepakt. De middelen heeft ze bij elkaar geschraapt via donaties en het pakket samengesteld op de behoefte. Ze is deze personen en instanties ook dankbaar met de geste. Moeder Anita Kwasiba verzoekt de gemeenschap haar verder te helpen met bouwspullen zodat ze haar houtenwoning weer kan opzetten. Ook heeft zij momenteel geen bed. In het ouderlijke huis is de ruimte beperkt. Kwasiba is de jeugdparlementariër erkentelijk met de geste. De overhandiging heeft plaats gehad op het adres waar het huis is afgebrand te Suny Point.

Ala-D Media