Bollywood: Favorite Shammi aunty is niet meer
06 Mar, 19:09
foto
Shammi Rabadi (1929-2018)


Nog geen tien dagen na de dood van superster Sridevi, rouwt Bollywood om zijn favoriete tante, Shammi Rabadi. Shammi zoals ze werd genoemd heeft voor meer dan zestig jaar haar krachten gegeven als actrice op zowel het grote als kleine scherm in Bollywood. Ze is maandag op 88-jarige leeftijd ingeslapen.

De veteraan actrice die al enige tijd ziek was, is in haar huis in Juhu Circle overleden. Shammi, van wie de echte naam Nargis was, was een parsi en de voormalige vrouw van de legendarische Bollywood-filmmaker, wijlen Sultan Ahmed. Ze werd een populaire personage-artiest met ondersteunende rollen van tante, oma, oudere vrijster in de familie, en andere. Ze heeft ook geacteerd in televisieseries.

Veteranenactrice en Bollywood's geliefde Shammi aunty was te zien in Coolie No 1, Khuda Gawah, Hum, Arth, The Burning Train en recent in Shirin Farhad Ki Toh Nikal Padi. Ze heeft eveneens rollen vertolkt in de televisieseries Dekh Bhai Dekh, Zabaan Sambhal Ke, Shriman Shrimati, Kabhi Yeh Kabhi Woh en Filmi Chakkar.
Ze werd geboren als Nargis Rabadi en had een oudere zus, Nina Rabadi, die modeontwerpster was. Haar vader was priester in een agyari (Parsi-vuurtempel). Hij stierf toen ze ongeveer drie jaar oud was. Ze heeft 64 jaar in de industrie doorgebracht. Haar eerste film was Ustad Pedro, ze was toen net 18.

Shammi's eerste film als solo-heldin was Malhar, geproduceerd door playbackzanger Mukesh. De film deed het niet goed bij de kassa. Later kreeg ze een rol in Dilip Kumar’s Sangdil en daarna was er geen terugkijken naar de actrice die de moderne vrouw op het scherm symboliseerde.

Shammi was zeven jaar getrouwd met filmproducent-regisseur Sultan Ahmed voordat ze uit elkaar gingen.