Minister Dogojo en Boy Scouts intensiveren samenwerking
06 Mar, 13:28
foto
Het bestuur van de Boy Scouts op bezoek bij minister Joan Dogojo. (Foto: NII)


De leiding van Boy Scouts en minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken zijn het met elkaar eens dat structurele samenwerking nodig is voor versterking en facilitering van de jeugd. Het bestuur van de Boy Scouts bracht maandag een bezoek aan de minister.

"Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden", gaf de minister aan. Met de visie van de Boy Scouts en het beleid van het ministerie kunnen met interdepartementale samenwerkingen en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid vanuit de burgers, doelen bereikt worden. Dit alles kan ondanks de teruggelopen financiële middelen binnen de samenleving, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De Boy Scouts maakt zich sterk om negatief georiënteerde jongeren te heroriënteren, zodat zij een meerwaarde vormen voor hun gezin en voor de gemeenschap. De Boy Scouts is van plan de activiteiten uit te breiden naar de verschillende districten en samenwerkingen aan te gaan met onder andere scholen, om een grotere doelgroep te bereiken.

Het bestuur van de Boy Scouts bestaat uit de volgende personen: Glenn Kranenburg (Hoofdkwartier Commissaris), Angelo Gaspar, Wilgo Koster, Charles Puhljun, Rudi Esajas, Eugene Lamsberg, Williams Jerry en Georgette Norah.