Russisch toestel crasht, geen overlevenden
06 Mar, 11:36
foto
Een Antonov 26-toestel van Rusland is neergestort op de vliegbasis Hmeymim in Syrië.


Een Russische transportvliegtuig is neergestort in Syrië. Alle 32 mensen aan boord – zes bemanningsleden en 26 passagiers- zijn omgekomen, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Het Antonov-26-vliegtuig is neergestort op de Russische vliegbasis Hmeymim dichtbij de Syrische kustplaats Latakia, citeren Russische media het ministerie. De eerste informatie suggereert dat de crash mogelijk is veroorzaakt door een technische storing, zegt het ministerie. “Er is niet geschoten op het toestel.”

Zesentwintig passagiers en zes bemanningsleden zaten in het vliegtuig toen het om ongeveer 15:00 uur lokale tijd in Moskou, naar beneden kwam. "Niemand heeft het overleefd", staat in de verklaring van het ministerie. Een onderzoek is nu aan de gang.

De vliegbasis Hmeymim is de belangrijkste locatie voor de militaire campagne van Rusland in Syrië. De luchtmacht van Rusland heeft een cruciale rol gespeeld in de zevenjarige oorlog nadat deze in september 2015 was ingezet ter ondersteuning van de regering van president Bashar al-Assad. De Russische luchtmacht keerde het tij in de oorlog in het voordeel van Assad.