SPA: Vrouwen moeten zich verzetten tegen wantoestanden
07 Mar, 22:32
foto


Vrouwen moeten zich verzetten tegen de maatschappelijke wantoestanden die hen hun rechten en kansen op een eerlijk en gelukkig leven ontnemen. De Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) roept alle vrouwen en meisjes op om zich massaal te verzetten tegen politieke polarisering, incompetentie, misbruik en corruptie. De oproep van de SPA komt aan de vooravond van de herdenking van de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart.

In een verklaring zegt de SPA dat zij streeft naar een politieke beweging van vrouwen die het voortouw moet hebben in de verkiezingen van 2020. Dat is nodig om daadwerkelijk duurzame ontwikkeling en vooruitgang van vrouwen en mannen af te dwingen.

De partij memoreert dat wereldwijd veel vrouwen en meisjes nog steeds achtergesteld zijn ten opzichte van mannen en jongens. In Suriname is de economische, sociale positie en weerbaarheid van vrouwen en meisjes zodanig aangetast dat de gevolgen volgens de SPA niet te overzien zijn. “De gevolgen uiten zich vooral in toenemende armoede en verwaarlozing van vrouwen en meisjes, prostitutie, geweld tegen vrouwen en werkloosheid van vrouwen.” De SPA gaat verder met: “Hiermede wordt de basis voor duurzame ontwikkeling van onze gezinnen en dus onze natie weggeslagen.”

De volledige verklaring van de SPA kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Intn._Vrouwendag_8_maart_2018_SPA_.pdf